Міненерго напрацьовуватиме економічно доцільні і екологічно безпечні шляхи "водневого" партнерства з Європою

Джерело: Міністерство енергетики України, 15.09.2021
15 вересня заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков і заступниця міністра Юлія Підкоморна взяли участь в панельній дискусії «Україна: перспективи експорту зеленого водню до Німеччини та ЄС».
«Міністерство буде максимально сприяти співробітництву українського бізнесу із закордонними партнерами, створювати необхідну регуляторну базу, систему сертифікації продукції тощо. Для нас важливо, щоб ринок з самого створення відповідав європейським стандартам і одразу був інтегрований в європейський ринок», - наголосив Ярослав Демченков.
За його словами, вже розпочато роботу з оцінки можливостей української газотранспортної системи, необхідних інвестицій для її модернізації, щоб забезпечити транспортування водню до країн ЄС.
«Питання експортних поставок водню до Європи доцільно розглядати в комплексі із питанням ресурсів та потужностей виробництва водню. Комплексне бачення всіх складових буде викладено в нашій Водневій стратегії і вона має окреслити бачення України в розвитку водневої галузі. Ми за економічно доцільні і екологічно безпечні шляхи майбутнього партнерства з Європою», - зазначила Юлія Підкоморна.
Вона також наголосила на тому, що вже зараз варто започатковувати відповідні освітні курси у вищих навчальних закладах, адже потрібно готувати професіоналів, які розвиватимуть нову галузь.

Читай також

Архів