Декарбонізація енергосектору - один з пріоритетів роботи Міненерго

Джерело інформації: Міністерство енергетики України, 14.09.2021
Україна може відіграти важливу роль у декарбонізації всього європейського континенту.
Про це заявив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, виступаючи на Міжнародному електроенергетичному форумі 14 вересня.
«Декарбонізація енергетичного сектору – один з пріоритетів роботи Міненерго. Розвиток відновлюваної енергетики, високоманеврової генерації, запровадження систем накопичення енергії – всі ці ініціативи міністерства відповідають цілям кліматичної політики Європи. Україна поділяє цілі Європейського зеленого курсу, серед яких – формування кліматично нейтральної енергетики до 2050», – зазначив заступник міністра. 
Синхронізація української об’єднаної енергосистеми з європейською континентальною мережею ENTSO-E, запланована на 2023 рік, також сприятиме декарбонізації енергетики. 
«Синхронізація з ENTSO-E є взаємовигідним процесом для України та Європи. Завдяки синхронізації Україна може зіграти важливу роль у декарбонізації енергетики Європи. Ми зробимо енергетичний мікс континенту більш чистим за рахунок української енергії – атомної, вітрової, сонячної та біогазу. Також синхронізація допоможе у вирішенні можливих проблем із дефіцитом електроенергії в регіоні», – підкреслив Ярослав Демченков. 

Читай також

Архів