Аналітичний звіт Асоціації «Український ядерний форум»: «Ядерний водень - шлях до декарбонізації та енергетичної безпеки України»

Асоціація «Український ядерний форум» підготувала аналітичний звіт «Ядерний водень  - шлях до декарбонізації та енергетичної безпеки України», в якому розглянуті всі аспекти виробництва ядерного водню. На підставі цього звіту був підготовлений позиційний документ.
Обидва документи розміщені на сайті Асоціації. 
За словами Генерального директора Асоціації УЯФ Миколи Кухарчука, «Перед Україною в енергетичній сфері стоїть цілий ряд викликів. Це декарбонізація економіки та енергетики зокрема, забезпечення сталого розвитку та енергетичної безпеки. Відповіддю на ці виклики може бути  розвиток водневої економіки та виробництво чистого водню. Ядерна галузь України може відіграти ключову  роль у  цьому процесі. 
По-перше, ядерні технології  можуть забезпечити  у великій кількості   електроенергію та тепло  для виробництва чистого водню. По-друге, в ядерній галузі є розвинута інфраструктура для будівництва та експлуатації як атомних станцій, так і електролізних установок. Зокрема на підприємствах, які входять до Асоціації, працює більше 140 тис. високопрофесійних працівників. По-третє, в Україні  є підприємства, які можуть забезпечити ланцюжок поставок необхідного обладнання та послуг. 
Асоціація «УЯФ» підготувала цей аналітичний матеріал де показані можливості ядерної енергетики щодо забезпечення виробництва чистого водню, а також наші рекомендації щодо впровадження водневої економіки в Україні.  
Сподіваємось, що наші рекомендації будуть враховані при підготовці водневої стратегії та інших документів».
Довідково. Український Ядерний Форум (УЯФ) - асоціація яка об’єднує 19 підприємств атомно-промислового комплексу України. Підприємства асоціації забезпечують близько 140 тис. робочих місць. Асоціація є членом Європейської Ядерної Асоціації FORATOM, яка відстоює інтереси ядерної промисловості.  

Читай також

Архів