Westinghouse та NT-Engineering підписали Меморандум про співпрацю для збільшення потужності ядерного реактора

Джерело: Westinghouse Electric Company, 22.09.2021
Співпраця дозволить покращити річну вихідну потужність та зменшити експлуатаційні витрати реакторів ВВЕР.
22 вересня 2021 року в Києві компанія Westinghouse Electric Company та компанія NT-Engineering LLC повідомили про підписання Меморандуму про співпрацю (MoC) для реалізації проектів оптимізації технічного обслуговування та ремонту систем управління реакторів ВВЕР, що є важливим етапом для підвищення рівня безпеки та ефективності цих реакторів в Україні.

Фото. Aziz Dag, Westinghouse Regional Vice President Nordics, VVER & UAE (справа) і Віталій Дем'янюк голова наглядової ради ТОВ «НТ-Інжиніринг» (зліва), (джерело: info.westinghousenuclear.com); 

«Westinghouse прагне продовжувати підтримку NT-Engineering у всіх сферах діяльності та за допомогою цієї угоди оптимізувати весь парк українських ВВЕР, а також реактори ВВЕР за межами України», - сказав Тарік Чохо, президент Служби експлуатації ректорів EMEA компанії Westinghouse.
«Співпраця між NT-Engineering та Westinghouseдозволить підвищити ефективність використання атомних енергоблоків із застосуванням сучасних технологій та призведе до значної економічної вигоди для оператора АЕС», - сказав голова наглядової ради ТОВ «НТ-Інжиніринг» Віталій Дем'янюк.
Угода дозволить операторам ВВЕР оптимізувати підхід до технічного обслуговування блоків ВВЕР та значно збільшити річну вихідну потужність за допомогою управління конфігурацією з урахуванням ризиків. Оператори ВВЕР також отримають вигоду, збільшивши до 16-20 додаткових днів на рік коли реактори працюють, виробляючи електроенергію, визначаючи, яке технічне обслуговування можна безпечно виконувати під час роботи реактора, замість того, щоб чекати, поки реактор буде зупинений для перезавантаження палива.
Компанія NT-Engineering за підтримки Міністерства енергетики США та Аргонської національної лабораторії виконала пілотний проект для ВВЕР-1000 на другому блоці Запорізької АЕС в Енергодарі, найбільшій атомній електростанції в Європі. Результати показують, що цей процес можна повторити на інших реакторах ВВЕР-1000 у всьому світі.

Читай також

Архів