Вперше в Україні видано дозвіл на діяльність з видобування уранових руд

Джерело інформації: Сайт ДІЯРУ, 13.08.2021, СхідГЗК, 13.08.2021
Діяльність з видобування, переробки уранових руд має здійснюватися відповідно до Вимог та умов безпеки (ліцензійних умов) провадження діяльності з видобування, переробки уранових руд, затверджених наказом Державної інспекції ядерного регулювання України від 28.10.2020 № 439, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 04.02.2021 за № 154/35776.
Державному підприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» дозволено провадити діяльність з видобування уранових руд: на Інгульській, Смолінській, Новокостянтинівській шахтах. Вперше в Україні видано дозвіл на цей вид діяльності.Голова Держатомрегулювання – Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Григорій ПЛАЧКОВ передав ліцензію в.о. генеральному директору ДП "СхідГЗК" Антону БЕНДИКУ та побажав успішної, безпечної роботи. 

Вимогою для отримання ліцензії стали зміни в діючому ядерному законодавстві України, яке вимагає поряд з ліцензіями на переробку уранових руд, використання джерел іонізуючого випромінювання та перевезення радіоактивних матеріалів (які вже має підприємство), отримати Ліцензію і на право провадження діяльності з видобування уранових руд.
В ході опрацювання представлених підприємством ліцензійних матеріалів та проведених представниками інспекції ядерного регулювання України передліцензійних перевірок шахт комбінату, державний регулятор переконався у спроможності ДП «СхідГЗК» вести діяльність з видобування уранових руд з дотриманням встановлених законодавством норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки.
Антон Бендик: «Це наш спільний результат, дякую всім, хто був причетний до цієї важливої для підприємства події».

Читай також

Архів