Уряд зобов'язав держкомпанії віддавати 90% прибутку в бюджет

При цьому уряд залишає за собою можливість знижувати відсоток відрахувань окремо для кожного підприємства для реалізації їх інвестиційних програм. 
Кабінет міністрів України збільшив на 2019 рік норматив відрахувань чистого прибутку в бюджет для держкомпаній до 90% із 75%. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду. 
При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що уряд залишає за собою можливість знижувати відсоток відрахувань окремо для кожного підприємства для реалізації їх інвестиційних програм. 
«Це доходи, які передбачені законом про держбюджет на 2019 рік і є важливими для виконання зокрема й соціальних гарантій держави перед громадянами. Але ми визначили механізм, який дасть змогу нам через бізнес-планування компаній, щоб ми могли рішенням уряду давати їм менший відсоток відрахувань на реалізацію своїх інвестиційних програм», - сказав прем'єр. 
Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів в лютому 2018 року збільшив розмір виплати дивідендів у бюджет для компаній з домінуючою державною часткою за підсумками 2017 року до 75% з 50% чистого прибутку.
Сто найбільших держкомпаній України в першому півріччі 2018 року зменшили чистий прибуток до 21,5 млрд грн, що на 41,9% менше від показника за аналогічний період 2017 року. ТОП-100 найбільших державних компаній України закінчили 2017 рік з чистим прибутком 44,4 млрд грн. За підсумками 2016 року вони отримали 26,4 мільярда гривень чистого прибутку.  

Читай також

Архів