«Енергоатом» перебуває в складному фінансовому становищі – керівник компанії Павлишин

ExPro
ЭлектроВести
13.12.2019
ДП «НАЕК «Енергоатом» перебуває в складному фінансовому становищі та має кредитну заборгованість в розмірі 4,5 млрд грн.
Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП повідомив т.в.о. президента «Енергоатому» Павло Павлишин.
«Приблизно, середня ціна електроенергії з урахуванням 10% на вільному ринку становить 67-68 коп/кВт-год максимум. На сьогодні, кредитний портфель компанії становить 26 млрд грн, 13 млрд грн винен «Енергоринок». Сьогодні кредитна заборгованість по компанії становить 4,5 млрд грн. Становище компанії вкрай складне, дуже складне фінансове становище», - сказав він.
Крім цього, Павлишин додав, що компанія в повній мірі фінансує та виконує всі заходи для забезпечення безпеки АЕС, але профінансованим залишається питання розвитку компанії.В свою чергу, він привітав ініціативу збільшити долю продажу е/е компанією на ринку «на добу наперед» до 15%.
Також, компанія веде переговори з Міністерством фінансів щодо зниження долі відрахування чистого прибутку в бюджет з 90% до 50% з наступного року. 

Читай також

Архів