Ядерний страховий пул застрахував відповідальність НАЕК

НАЕК «Енергоатом» і страхова компанія «ПРОСТО-страхування» від імені Ядерного страхового пулу України (ЯСПУ) 22 березня 2018 року уклали договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності за ядерний збиток вартістю 191,1 млн грн (5,07 млн спеціальних прав запозичення, СПЗ).
Згідно з інформацією в системі електронних держзакупівель ProZorro, ЯСПУ уповноважив СК «ПРОСТО-страхування» на підписання відповідного договору.
Також повідомляється, що обсяг надання послуг зі страхування (150 млн спеціальних прав запозичення (СПЗ) за кожен ядерний інцидент, а також сукупно за всіма ядерними інцидентами).
Аналогічний договір також з СК «ПРОСТО-страхування» НАЕК підписала в 2017 і 2018 роках. 
«Енергоатом» є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЯСПУ створений у вересні 2003 року для страхування ядерних ризиків на умовах солідарної відповідальності. Крім страхування українських ядерних ризиків, ЯСПУ бере участь в перестрахуванні ризиків з 15 країн світу. Членами пула станом на 10 травня 2016 року були 24 страхові компанії. 

Читай також

Архів