Ядерно-енергетична галузь – гарант сталого розвитку економіки та суспільства

В Києві 3 та 4 липня 2019 року відбулася Міжнародна конференція «Український Ядерний Форум-2019: Ядерна енергетика - стан та тенденції розвитку» з нагоди 10-річчя створення Асоціації «Український ядерний форум». Організаторами заходу виступили Асоціація «Український Ядерний Форум» та громадська організація «Українське ядерне товариство». Участь у конференції взяли близько 170 осіб, зокрема, керівники підприємств ядерно-енергетичної галузі України, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства екології та природних ресурсів України, МАГАТЕ, Форатома (FORATOM), ВАО АЕС (WANO), Всесвітньої ядерної асоціації (WNA), закордонних компаній – партнерів Енергоатома, серед яких Westinghouse Electric,  Holtec International, UJV Rez a.s., Urenco, Fortum, представники іноземних посольств в Україні, експрети галузі, науковці, представники ЗМІ.
Відкриваючи конференцію, президент Асоціації «Український ядерний форум», президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський наголосив, що за цей період Асоціація «УЯФ» стала вагомим інструментом комунікацій з державними структурами, відповідальними за прийняття рішень в енергетичній сфері, з метою донесення позицій та інтересів підприємств-учасників; стала помітною в інформаційному просторі та користується авторитетом серед експертів у галузі енергетики та профільних журналістів. Сьогодні перед ядерно-енергетичною галуззю повстали нові серйозні виклики, попереду багато роботи для реалізації Енергетичної стратегії України-2035, тому актуальна консолідація зусиль підприємств-учасників на майданчику Асоціації «УЯФ». «Завдання нашої галузі – стабільно забезпечувати потреби вітчизняної економіки електроенергією, що виробляється безпечно, розвивати та зміцнювати існуючу інфраструктуру, яка б сприяла будівництву нових сучасних АЕС та інших об’єктів ядерної енергетики, реалізації масштабних проектів з  локалізації виробництва обладнання, створення нових високооплачуваних робочих місць, передачі технологій і знань, та багато інших. Всі ці питання ми будемо обговорювати в рамках Конференції» - зазначив президент Асоціації «УЯФ», президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.
Юрій Недашковський зазначив, що сьогодні світова атомна енергетика переживає новий етап свого розвитку, з притаманними подібним періодам новими, надзвичайно серйозними викликами. «Україна не стоїть осторонь від загальносвітових процесів – в рамках Генеральної асамблеї та щорічної конференції FORATOM «Ядерна Європа 2019», які проходили 25-26 червня 2019 року у Бухаресті, Енергоатом спільно з лідерами ядерної галузі ЄС підписав Маніфест про економічну ефективність енергетики та запобігання змінам клімату. Документом передбачено об’єднання зусиль атомників європейських країн для забезпечення ефективної частки ядерної енергії в майбутньому низьковуглецевому енергетичному комплексі», - нагадав президент ДП «НАЕК «Енергоатом», Президент Асоціації «УЯФ».
Детальніше про хід міжнародної конференції ЧИТАТИ ТУТ.
Презентації розміщені за посиланням: 
https://1drv.ms/f/s!AjfjaOUNmEoetj37WnFL3UEmcVXe
Фото з міжнародної конференції за посиланням: 

https://1drv.ms/u/s!Av-5sBGyUa8OgRkF72A24ecIxqch?e=nXdt8L 

Читай також

Архів