"Турбоатом" відвідали делегації компаній "Holtec International" і "Mitsubishi Electric Corporation"

Джерело: Турбоатом
Status quo
29.10.2019
АТ "Турбоатом" відвідали делегації американської компанії "Holtec International" і японської компанії "Mitsubishi Electric Corporation". Генеральний директор "Турбоатома" Віктор Суботін продемонстрував гостям виробничі потужності заводу, вони відвідали цехи №83,53, 55, 72, 73.
За словами генерального директора "Турбоатома" Віктора Суботіна, зустріч пройшла за ініціативою компанії "Holtec International", яка розвиває глобальну програму створення в Україні малих ядерних модульних АЕС потужністю 160 МВт. У розвиток цієї теми в нараді взяли участь представники "Mitsubishi Electric Corporation".
В ході візиту представники компаній "Holtec" і "Mitsubishi Electric Corporation" обговорили з керівництвом "Турбоатому" можливості потенційного партнерства. Як повідомив журналістам віце-президент з ядерних технологій "Holtec International" і головний інженер компанії SMR, LLC Томас Марсілль, "Турбоатом" може бути нашим ключовим партнером, беручи участь в нашій програмі виробництва енергоблоків АЕС потужністю 160 МВт з малими модульними реакторами SMR-160". Він зазначив, що АЕС з реакторами SMR-160 пропонують реальні можливості для бізнесу і енергетичної незалежності України, забезпечуючи постачання безпечної і безвуглецевої енергії. Як повідомив Томас Марсілль, компанія "Mitsubishi Electric Corporation" є основним довгостроковим партнером у глобальній програмі SMR-160.
Нарада включала в себе велику екскурсію і обговорення виробничих потужностей та устаткування, яке виготовляється "Турбоатомом". Томас Марсілль задавав багато питань щодо виробничих процесів і забезпечення їхньої якості зважаючи на досвід "Holtec International", який є проектувальником і виробником устаткування для ядерної галузі. "Сьогодні я оглянув великі виробничі цехи "Турбоатома" і побачив унікальні можливості з виробництва парових турбін та іншої важливої машинобудівної продукції ", - підкреслив він.
Керівник відділу закордонного маркетингу "Mitsubishi Electric Corporation" Наофумі Вада зазначив, що партнерські відносини з "Турбоатомом" можуть мати дуже хороший розвиток. "Ми бачимо "Турбоатом" нашим потенційним партнером у виробництві основного обладнання для АЕС з реакторами SMR-160", - зазначив Вада.
Віктор Суботін повідомив, що зараз на заводі працює 3 400 чол. В останні роки була проведена корінна модернізація виробництва. "Ми продемонстрували наші можливості і здивували партнерів. Наш завод забезпечує турбінами потреби України, поставляє продукцію за кордон. Виробничий потенціал заводу дозволяє значно збільшити обсяги поставок продукції, що виробляється. Упевнений, що в найкоротші терміни ми досягнемо домовленості по виробництву турбін в рамках програми співпраці з "Holtec" і "Mitsubishi Electric Corporation" і завантажимо "Турбоатом" додатковими замовленнями", - підкреслив генеральний директор підприємства.

Читай також

Архів