«Турбоатом» відвантажив конденсатор на Південно-Українську АЕС

АТ "Турбоатом" (Харків) в квітні завершило відвантаження блочно-модульного конденсатора для блоку №3 Южно-Української АЕС (Миколаївська обл.). Про це повідомили на підприємстві. Відвантаження почалася в лютому. Робота проведена за договором ВП «Атомкомплект» НАЕК "Енергоатом" і "Турбоатому". Трубна система конденсатора виконана з нержавіючої сталі.
Як відзначили на підприємстві, на завершальному етапі виготовлення, перед відвантаженням з заводу, вся продукція була пред'явлена представникам замовника - фахівцям Південно-Української АЕС. Приймальна комісія також провела інспекцію контрольних збірок всіх чотирьох корпусів в складі 8 модулів кожен (всього - 32 модуля).
Все обладнання конденсатора знаходиться на майданчику АЕС і пройшло приймальню інспекцію перед його монтажем, виконуються підготовчі роботи до установки на штатне місце - на заміну старого конденсатора.
Особливість цього замовлення - в тому, що поставка конденсатора виконується за програмою імпортозаміщення. Це перший проект з розробки та виробництва нового конденсатора на заміну того, який, як і турбіна, був виготовлений іншим підприємством, в даному випадку - АТ "Силові машини" (Росія), - підкреслили на "Турбоатомі". 
За інформацією підприємства, запланована поставка ще 4-х аналогічних конденсаторів за програмою імпортозаміщення для блоків №3 і №4 Рівненської АЕС та блоків №1 і №2 Хмельницької АЕС. 

Читай також

Архів