Міненерго продовжило термін подачі заявок для участі в конкурсі з вибору партнера для реалізації проекту «Енергетичний міст «Україна – ЄС»

Міністерство енергетики та вугільної промисловості продовжило термін подачі заявок для участі в конкурсі з визначення приватного партнера для здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проекту "Енергетичний міст "Україна - Європейський Союз". Дана інформація була оприлюднена на сайті Міненерговугілля 14.03.2019 о 15:11.
Згідно з даним оголошенням, термін подачі заявки на участь у конкурсі - до 17:30 60-го календарного дня після публікації цього оголошення (опубліковано 14 березня).
Перший строк обмежувався 45 днями з 21 січня 2019 року, тобто прийом заявок  мав завершитись на початку березня. Новий термін прийому заявок завершиться в травні 2019 року.
Додаткова інформація про проведення конкурсу http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=245348345&cat_id=245335226.
Довідково:
Мета здійснення державно-приватного партнерства для реалізації цього проекту полягає у створенні умов для інтеграції об'єднаної енергетичної системи України в європейську енергосистему ENTSO-E за рахунок забезпечення експорту електроенергії, виробленої енергоблоком №2 Хмельницької АЕС, в країни Європейського Союзу і створення на цій основі механізму фінансового забезпечення розвитку генеруючих потужностей атомної енергетики.
В січні Міненерго оголосило конкурс з визначення приватного партнера для здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проекту "Енергетичний міст "Україна - Європейський Союз". 
Westinghouse Electric (США) виявила зацікавленість в участі в цьому конкурсі.
У вересні 2017 року робоча група при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості направила Міністерству економічного розвитку і торгівлі для узгодження схвалений висновок за результатами аналізу ефективності здійснення державно-приватного партнерства за проектом "Енергетичний міст "Україна - ЄС".
У липні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив пілотний проект "Енергетичним міст "Україна - ЄС", який передбачає організацію видачі потужності енергоблоку №2 Хмельницької АЕС в країни Європейського Союзу для забезпечення довгострокового експорту електричної енергії в ЄС через повітряну лінію 750 кВ "Хмельницька АЕС - Жешув (Польща)". 

Читай також

Архів