ДНТЦ ЯРБ розширює напрямки співпраці із китайськими колегами

В рамках співпраці Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки з ТОВ «Технео Глобал», Інститутом ядерної енергії КНР (NPIC) та Chengdu Hezong Nuclear Power Engineering Corporation (NPEC) відбулося урочисте відкриття «Українсько-китайської спільної науково-дослідницької платформи з питань безпеки та управління старінням АЕС» та підписано Рамкову Угоду про співробітництво, яка дозволить розширити та продовжити співпрацю між установами.
Співпраця підприємства із Китайським інститутом ядерної енергетики та Компанією Chengdu Hezong Nuclear Power Engineering Corporation вже має успішний початок. Серед реалізованих проектів – розробка керівництв з аналізу безпеки АЕС з реактором типу ВВЕР. Її метою була систематизація підходів та рекомендацій МАГАТЕ і країн ЄС, а також досвіду ДНТЦ ЯРБ у сфері виконання аналізів безпеки для АЕС.«Сподіваюсь, надання послуг у сфері аналізу безпеки АЕС нашою організацією дозволить посилити науково-технічні спроможності Китайських партнерів у питаннях, пов’язаних із убезпеченням роботи АЕС і буде чудовим підґрунтям для подальших спільних робіт в галузі обґрунтування аналізів безпеки для АЕС Китаю», – зазначає директор ДНТЦ ЯРБ Ігор Шевченко.Крім того, під час робочої наради фахівці NPIC представили низку пропозицій перспективних напрямків співробітництва в галузі аналізу на прогнозування радіаційних наслідків аварій та аварійної готовності та реагування.
«За результатами обговорення ми підписали Меморандум. Співробітництво з Китаєм для нас є одним з пріоритетних напрямків і мені приємно констатувати, що це не лише гучні заяви. Ми робимо абсолютно чіткі, злагоджені та реальні, а не просто декларативні кроки із розширення та продовження співпраці, яка є корисною для обох сторін», – підсумував Ігор Шевченко.
Джерело: сайт ДНТЦ ЯРБ 

Читай також

Архів