ДІЯРУ може видати Енергоатому ліцензію на промексплуатацію палива Westinghouse на 3 блоці ЮУАЕС до кінця року

ExPro, 18.12.2019
Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) може цього року або на початку наступного видати НАЕК «Енергоатом» ліцензію на промислову експлуатацію ядерного палива виробництва американської інжинірингової компанії Westinghouse на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС, активна зона реактора якого повністю завантажена даним видом палива.
Про це повідомили представники ДІЯРУ під час громадських слуханнях з питань продовження строку експлуатації енергоблока №3 ЮУАЕС, передає прес-служба «Енергоатому».
«Як повідомили журналістам організатори (ДІЯРУ – ред.) та учасники слухань, наприкінці поточного року Держатомрегулювання отримає повний пакет обґрунтовуючих документів і цього річ або на початку наступного року НАЕК «Енергоатом» може отримати ліцензію на промислову експлуатацію палива Westinghouse», - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ExPro, станом на початок грудня, активні зони двох енергоблоків завантажені повністю ядерним паливом Westinghouse – енергоблок №3 ЮУАЕС і №5 Запорізької АЕС. За даними Держатомрегулювання ядерне паливо виробництва Westinghouse, яким з липня 2018р повністю завантажена активна зона енергоблока №3 Южно-Української АЕС експлуатується без зауважень. Довідка ExPro, «Енергоатом» - єдина в світі компанія, якій вдалося реалізувати проект з диверсифікації ядерного палива для реакторів радянського зразка типу ВВЕР-1000. На сьогодні, ядерне паливо виробництва Westinghouse експлуатується на енергоблоках №2, №3 ЮУАЕС та №1, №3, №4, №5 Запорізької АЕС. 

Читай також

Архів