FORATOM був прийнятий зацікавленою стороною в European Clean Hydrogen Alliance (ECH2A) - Європейський альянс за чистий водень

Ми раді повідомити, що FORATOM був прийнятий зацікавленою стороною в European Clean Hydrogen Alliance (ECH2A) - Європейський альянс за чистий водень, започаткований в рамках Нової промислової стратегії для Європи 8 липня 2020 року. 
Європейський альянс з чистого водню націлений на амбіційне впровадження водневих технологій до 2030 року, що об'єднає відновлювані та низьковуглецеві виробництва водню, попит у промисловості, мобільності та інших секторах, а також передачу та розподіл водню. За допомогою альянсу ЄС хоче зміцнити своє глобальне лідерство в цій галузі, щоб підтримати прагнення ЄС досягти вуглецевого нейтралітету до 2050 року.
Цілі Європейського зеленого курсу та перехід до чистої енергії в Європі вимагають глибокої трансформації виробництва, зберігання та споживання енергії з безвуглецевою енергетикою, підвищення енергоефективності та глибокої декарбонізації транспорту, будівель та промисловості. Водень є ключовим пріоритетом для досягнення цих цілей. Це відсутня ланка в головоломці до повністю декарбонізованої економіки до 2050 року.
Для отримання додаткової інформації про бачення та місію Альянсу, будь ласка скористайтесь посиланням
З нашої точки зору ця подія є великим досягненням і кроком вперед і у захисті ролі, яку повинна відігравати ядерна енергія в контексті водневої стратегії для кліматично нейтральної Європи.
Довідково: Європейський атомний форум (ФОРАТОМ) - це торгова асоціація для галузі ядерної енергетики в Європі, яка базується у Брюсселі. Членами  FORATOM є  15 національних ядерних асоціацій, і завдяки яким, FORATOM представляє майже 3 тисячі європейських компаній, що працюють в галузі атомної енергетики та підтримують близько 1 100 000 робочих місць.
Асоціація «Український ядерний форум» є асоційованим членом Європейського Форатому починаючи з 2011 року. Асоціація УЯФ стала першою з подібних організацій з країн, що не є членами Європейського Союзу, яку прийняли до цієї організації. 

Читай також

Архів