Володимир Зеленський: Ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні у “безпечному форматі”

Джерело: УНН, 06.10.2020
Україна має підтримувати розвиток атомної енергетики у "безпечному форматі". Таку думку висловив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Politico.
"Атомна енергетика в Україні дуже потужно розвинута. І я вважаю, що нам потрібно підтримувати атомну енергетику. Потрібен баланс і між відновлюваною енергетикою, і тепловою генерацією - вона в нас також буде непогана, але втрачає актуальність в цілому світі. Ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в безпечному форматі. Це не буде ніяк пов’язано з трагедією на Чорнобильській АЕС", - сказав Президент.
З його слів, за часи незалежності в Україні "багато чого працює" - зокрема, Хмельницька АЕС та АЕС на Рівненщині.
"Зараз ми говоримо про будівництво разом із західними партнерами - США, з французькими компаніями, коли ми кажемо про атомну енергетику, гідроелектростанції. Сьогодні, з сучасними технологіями, вона безпечна і, найголовніше, - екологічно чиста. Я підтримую цю енергетику, адже Україна може генерувати не лише для себе, свого суспільства (вона дешева), а може також експортувати. Коли ми говоримо про гідроелектростанції, нашими партнерами прагнуть виступити і французькі, і китайські компанії", - додав Глава держави. 

Читай також

Архів