Американська компанія USNC має намір збудувати малий модульний реактор в Південній Кореї

Джерело: atomic-energy.ru, 06.08.2020
(Фото: USNC)
Американська компанія Ultra Safe Nuclear Corporation (USNC) підписала меморандум про взаєморозуміння з південнокорейською компанією Hyundai Engineering (HEC) і Корейським науково-дослідним інститутом атомної енергії (KAERI) про впровадження в Південній Кореї розробленого нею проекту модульного реактора малої потужності MMR (мікромодульний реактор). Згідно із проектом, він буде мати теплову потужність 15 МВт і електричну потужність 5 МВт. В його основу покладено проекти газоохолоджувальних реакторів, які розроблялися раніше в США і ряді інших країн.
Технологічною особливістю проекту є те, що «неядерна» частина енергоблоку може бути змінної - це може бути або електрогенератор для перетворення теплової енергії в електроенергію, або ж пристрій для інших варіантів використання теплової енергії (наприклад, для виробництва водню або для опріснення морської води).
Зараз проект MMR проходить ліцензування в Канаді, де був оголошений конкурс на будівництво промислового модульного реактора малої потужності, учасники якого повинні пройти чотириступінчасту процедуру ліцензування. Проект MMR зараз знаходиться на третьому етапі. У липні нинішнього року було підписано угоду між USNC і оператором канадських АЕС Ontario Power Generation (OPG) про створення спільного підприємства Global First Power Limited Partnership, яке повинно буде побудувати прототипний реактор MMR в дослідницькому центрі Chalk River.

Читай також

Архів