Проект енергетичної безпеки USAID назвав ключові напрямки співпраці з Міненерго у 2021 році

Джерело: Українська енергетика, 04 грудня 2020
Сполучені Штати підтримували та будуть і надалі підтримувати Україну у зміцненні її енергетичної безпеки та здійсненні ключових реформ.
Проект енергетичної безпеки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) визначив ключові напрямки співпраці з Міністерством енергетики на 2021 рік. Обговорення напрямків спіробітництва відбулося під час засідання Наглядової ради Проекту, передає пресслужба Міненерго.
"З Міністерством енергетики Проект продовжить роботу над стратегічним плануванням  розвитку паливо-енергетичного комплексу, створенням умов для подальшого розвитку конкурентних енергетичних ринків, підвищенням інституційної спроможності Міністерства та забезпеченням належного рівня кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору", - повідомили в Міненерго.
Директор місії Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні та Білорусі Джим Хоуп підкреслив, що Сполучені Штати підтримували та будуть і надалі підтримувати Україну у зміцненні її енергетичної безпеки та здійсненні ключових реформ.
У ході засідання також були обговорені плани роботи Проекту на наступний рік з ключовими реципієнтами: Міністерством енергетики, НКРЕКП, Офісом Президента, Комітетом Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ,  Міністерством розвитку громад та територій, НЕК "Укренерго", ДП "Гарантований покупець", ДП "Оператор ринку" та іншими.
Для довідки: В рамках Проекту енергетичної безпеки USAID Україні було виділено 85 млн доларів технічної допомоги для запровадження відкритих та конкурентних енергетичних ринків та підвищення стійкості енергопостачання. Завдання проекту енергетичної безпеки для України -  диверсифікація джерел енергопостачання, ринки природного газу, електроенергії, централізоване теплопостачання, відновлювані джерела енергії. Проект сприяє удосконаленню регуляторних механізмів та інтеграції українських енергетичних ринків у Європу. Першочергові задачі - зростання обсягу інвестицій у надійну інфраструктуру, зміцнення енергетичних ринків та їх інтеграції з ринками ЄС, а також удосконалення регуляторних механізмів у енергетиці. 

Читай також

Архів