Ядерний водень - шлях до декарбонізації та енергетичної безпеки України

Асоціація «Український ядерний форум» представляє аналітичний звіт «Ядерний водень - шлях до декарбонізації та енергетичної безпеки України», в якому розглянуті всі аспекти виробництва ядерного водню та сформульовані рекомендації щодо впровадження водневої економіки в Україні.
Звіт включає наступні розділи:
  1. Водень сьогодні та у перспективі.
  2. Ядерна енергетика у водневій економіці.
  3. Оцінки витрат на виробництво чистого водню.
  4. Гібридні енергосистеми на основі синергії АЕС і ВДЕ.
  5. Ядерний водень для України. Рекомендації для впровадження ядерної водневої економіки.
У зазначених розділах звіту інформація проілюстрована схемами, рисунками, таблицями та посиланнями на відповідні міжнародні звіти та документи.
У звіті наголошується, що Україна – є країною з розвинутою інфраструктурою для впровадження ядерних технологій та експлуатації ядерних установок. На сьогоднішній день в ядерній енергетиці працює біля 140 тисяч висококваліфікованих працівників. Підприємства ядерно-промислового комплексу можуть бути задіяними на всіх технологічних етапах виробництва водню. Впровадження ядерних технологій виробництва водню сприятиме створенню тисяч додаткових робочих місць, а наявний потенціал ядерно-промислового комплексу України сприятиме найскорішому впровадження ядерного водню, що забезпечить енергетичну незалежність та енергетичну безпеку країни.
Головною рекомендацією звіту є вимога класифікувати водень, який виробляється ядерними технологіями, як чистий водень, виробництво якого не супроводжується шкідливими викидами, що впливають на навколишнє  довкілля. До цього ж закликає Європейська Ядерна Асоціація FORATOM, членом якої з 2011 року є Український ядерний форум.
З повним текстом звіту «Ядерний водень - шлях до декарбонізації та енергетичної безпеки України» можна ознайомитись за посиланням

Читай також

    Архів