ЮТЕМ поставить ХАЕС деталі для трубопроводів

Джерело: InfoAtom, 26.01.2022 
ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» уклало договір з Хмельницькою АЕС про виготовлення та постачання штампованих переходів концентричних з корозійностійкої сталі, які будуть використані під час проведення ремонтних робіт на АЕС. Про це повідомляється на сайті групи компаній UTEM.
Згідно із тендерною документацією, переходи штамповані призначені для застосування в складі трубопроводів АЕС для забезпечення подачі робочого середовища до користувача.
Нержавіючі переходи будуть виготовлені відповідно до вимог стандарту ОСТ 24.125.01-89. Крім того, незалежною лабораторією будуть проведені усі необхідні випробування для підтвердження відповідності продукції вимогам «Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском» (затвердженого Постановою КМУ від 16.01.2019 №16).
На початку цього року «ЮТЕМ-Інжиніринг» вже повідомляло про підписання договору з Рівненською АЕС про виготовлення та постачання елементів трубопроводів з нержавіючої сталі, які будуть використані під час проведення ремонтних робіт спринклерної системи енергоблоку №1 РАЕС.
Нагадаємо, що у грудні 2021 року ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» уклало договір генерального підряду з компанією Air Products на будівництво комплексу споруд з виробництва промислових газів та рідин. Завод буде побудований в місті Кривий Ріг. Він вироблятиме технічні гази: кисень, азот та аргон, які будуть застосовуватись в технологічних процесах найбільшого в Україні металургійного комбінату ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг» (АМКР).
Для монтажу технологічного обладнання буде залучено понад 500 фахівців різних будівельних професій.  Під час будівництва буде виготовлено та змонтовано 1100 тон металоконструкцій і близько 600 тон технологічних трубопроводів, які будуть вироблені на власних виробничих потужностях компаній групи UТЕМ.
Для забезпечення контрактних зобов’язань по проєкту будівництва повітророздільної установки на АМКР в Учбовому Центрі АТ «ПТЕМ» організовано навчання зварювальників та атестацію технології зварювання металоконструкцій методом механізованого зварювання із застосуванням порошкового дроту. Зварювальники, які успішно пройдуть навчання, проходитимуть сертифікацію в ОСП «ЮТЕМ-Експерт» згідно з EN ISO 9606-1. 
Докладніше з діяльністю групи компаній UTEM можна ознайомитись у матеріалі InfoAtom «UTEM: Головна перевага – якість».

Довідково. Головна спеціалізація групи компаній UTEM - розробка та виконання проєктів зі спорудження об’єктів енергетики, монтаж технологичного обладнання та виготовлення складних металоконструкцій. ЮТЕМ - член Асоцації Український ядерний форум.

Читай також

Архів