Воднева стратегія України сприятиме комплексному розвитку галузі

Джерело: Міністерство енергетики України, 05.11.2021
Заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна провела чергове засідання Робочої групи з розробки Водневої стратегії України. Під час засідання обговорили рамкові рекомендації для створення Водневої стратегії України, розроблені спільно фахівцями Міненерго та експертами USAID Проєкту енергетичної безпеки.
В обговоренні рекомендацій взяли участь експерти USAID, фахівці Міненерго та інших профільних міністерств, Держенергоефективності, галузеві експерти, представники профільних асоціацій та науково-дослідних інституцій.
Асоціація «Український ядерний форум» також запрошена до роботи в міжвідомчій робочій групі з розробки Водневої стратегії України. Від Асоціації «УЯФ» участь у роботі даної групи приймає Генеральний директор Асоціації Кухарчук Микола Петрович та його заступник Виноградов Микола Анатолійович. Про участь Асоціації у роботі над Проектом стратегії розвитку водневої енергетики України на період до 2030 року ми вже повідомляли раніше, читати тут.
«При розробленні Водневої стратегії дуже важливо обмінюватись думками, знаннями та результатами досліджень у цій інноваційній галузі. Ми повинні проаналізувати потенціал нашої держави та обрати найефективніші шляхи його реалізації. На наступному етапі роботи над стратегією ми будемо вивчати початковий прогноз розвитку попиту в Україні та перших споживачів водню», - зазначила Юлія Підкоморна.
За її словами, Воднева стратегія сприятиме комплексному розвитку галузі, оскільки враховуватиме всі етапи водневої енергетики – виробництво, транспортування та зберігання водню. Документ також міститиме аналіз ресурсного потенціалу для виробництва водню.
«Для створення якісного документу дуже важлива думка експертів, позиція стейкхолдерів та досвід учасників ринку, які вже реалізують пілотні проєкти. Написання власне стратегії розпочнеться після опрацювання пропозицій усіх зацікавлених сторін», - зауважила заступниця міністра.
Фінальна версія документу має бути підготовлена весною 2022 року. 

Читай також

Архів