У ДНТЦ ЯРБ створено відокремлений підрозділ «Центр «ІНТЕНСА»

Джерело: Сайт ДНТЦ ЯРБ, 09.02.2021
Наприкінці минулого року на базі реорганізованої Славутицької філії ДНТЦ ЯРБ створено відокремлений підрозділ «Центр інновації в ядерних технологіях для безпечного майбутнього» (ВП «Центр «ІНТЕНСА»). Директором підрозділу призначено кандидата технічних наук Олексія Дибача.
Фото. Дибач Олексій Михайлович, директор ВП «Центр «ІНТЕНСА» ДНТЦ ЯРБ, к.т.н. (Джерело: https://sstc.ua/intensa)
Основними напрямками роботи ВП «Центр «ІНТЕНСА» є виконання технічних оцінок, а також науково-проєктних та аналітичних робіт щодо безпечного зняття з експлуатації енергоблоків АЕС, поводження з радіоактивними відходами і відпрацьованим ядерним паливом.
Значна частина робіт також стосуватиметься розробки та впровадження технічних рішень щодо забезпечення безпеки ядерних установок, виконання аналітичних робіт та прикладних досліджень у рамках національних та міжнародних проєктів.
Окрім того, підрозділ зосередиться на перспективних ядерних технологіях та безпечному використанні джерел іонізуючого випромінювання.
Створення ВП «Центр «ІНТЕНСА» дозволить розширити перелік послуг, що надаються ДНТЦ ЯРБ при безумовно му виключенні конфлікту інтересів.
ДНТЦ ЯРБ планує подальший розвиток ВП «Центр «ІНТЕНСА», створюючи нові робочі місця у м. Славутич для реалізації соціальної місії ДНТЦ ЯРБ. 
Подробиці: https://sstc.ua/intensa.

Читай також

Архів