Обрання нового президента ФОРАТОМу

FORATOM, 10.01.2020
Брюссель, 10 січня 2020 року: ФОРАТОМ із задоволенням повідомляє, що  Генеральна Асамблея Асоціації призначила Есу Хювяринена (Esa Hyvärinen) президентом ФОРАТОМ на два роки, починаючи з 1 січня 2020 року.
«Я відчуваю велику честь бути призначеним новим президентом ФОРАТОМ і з нетерпінням чекаю наступних двох років. Навіть незважаючи на те, що Європейська Комісія та Європейський Парламент нещодавно визнали ядерну енергетику важливим елементом декарбонізованого майбутнього Європи, в найближчі місяці та роки європейська ядерна промисловість зіткнеться з багатьма викликами на шляху збереження та покращення своєї позиції в енергетичному міксі. Тому нам потрібно буде зробити все необхідне щоб переконати осіб, які приймають рішення, що низьковуглецева, економічно ефективна та надійна ядерна енергетика може допомогти ЄС досягти своїх кліматичних та енергетичних цілей », зазначив новий президент ФОРАТОМу.
Пан Хювяринен, в даний час, є керівником офісу генерального директора корпорації Fortum. У минулому він був старшим віце-президентом з громадських справ у Fortum, керівником відділів утилізації та екології Конфедерації європейської паперової промисловості в Брюсселі та старшим радником Міністерства торгівлі та промисловості Фінляндії. Він є членом правління FORATOM з 2016 року.
Еса Хювяринен замінив на посаді Президента ФОРАТОМу доктора Теодора Чиріку, старшого радника генерального директора NuclearElectrica, у зв’язку з закінченням його мандату. 
Інформація про ФОРАТОМ: Європейський атомний форум (FORATOM) - це торгова асоціація атомної енергетики в Європі що базується у Брюсселі. Членами  ФОРАТОМу є  15 національних ядерних асоціацій. ФОРАТОМ  представляє інтереси близько 3000 європейських компаній, що працюють в галузі атомної енергетики, яка забезпечує близько 1 100 000 робочих місць в Європейському Союзі.

Читай також

Архів