Енергоатом пропонує вивести з бюджету фонд зняття АЕС з експлуатації

Джерело: Українська Енергетика, 30.10.2020 
Уряд у двомісячний строк має внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо вдосконалення механізму використання коштів Фінансового резерву зняття енергоблоків АЕС з експлуатації.
ДП "НАЕК "Енергоатом" пропонує парламенту вивести Фінансовий резерв зняття енергоблоків АЕС з експлуатації (ФРЗЕ) з держбюджету і дозволити компанії вкладати кошти, накопичені у ньому, у державні й боргові цінні папери, випущені державними банками України, та цінні папери, випущені міжнародними фінансовими організаціями. 
Про це у інтерв'ю "Главкому" сказав в.о. президента компанії Петро Котін.
"З 1 січня 2021 року ми пропонуємо парламенту вивести цей ФРЗЕ з держбюджету дозволити вкладати кошти, накопичені у ньому, у державні й боргові цінні папери, випущені державними банками України, та цінні папери, випущені міжнародними фінансовими організаціями. Окрім цього, ми пропонуємо дозволити розміщувати кошти фонду на депозитних рахунках у державних банках та вкладати їх у банківські метали", - сказав Котін.
На його думку, "це дозволить накопиченим у ФРЗЕ коштам працювати і "заробляти" вже сьогодні, одночасно перекриваючи його втрати від інфляції у майбутньому".
"Фахівці "Енергоатома" вже проаналізували світовий досвід, європейське та міжнародне законодавство у частині ядерної безпеки, провели консультації з фахівцями МАГАТЕ та розробили концепцію зміни діючого механізму накопичення коштів у Фінансовому резерві зняття енергоблоків АЕС з експлуатації (ФРЗЕ). На виконання Указу президента №406 від 22 вересня 2020 року уряд у двомісячний строк має внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо вдосконалення механізму використання коштів Фінансового резерву зняття енергоблоків АЕС з експлуатації", - відзначив Котін.

Читай також

Архів