Рада планує впровадити систему класифікації радіоактивних відходів

Очікується, що після прийняття закону захоронити всі РАВ в Україні буде дешевше у десять раз
Верховна Рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №6089 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами", передає кореспондент РБК-Україна.
За проект закону після кількох невдалих спроб проголосували 229 депутатів ВР.
Проектом пропонується впровадити систему класифікації радіоактивних відходів, що сприятиме покращенню поводження з радіоактивними відходами в Україні. Вказано, що класифікація відповідає прийнятим міжнародним стандартам безпеки і ґрунтується на довгостроковій безпеці остаточного захоронення радіоактивних відходів.
"Було оцінено, що економічний ефект від впровадження удосконаленої класифікації буде суттєвим: у 10 раз буде дешевше захоронити всі РАВ в Україні, при цьому рівень безпеки людини та навколишнього середовища не знизиться і відповідатиме міжнародно визнаним нормам", - сказано у пояснювальній записці до законопроекту.
При цьому жодні розрахунки не наведено.

Нагадаємо, раніше парламент відправив на повторне перше читання в комітет законопроект №7471 "Про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії". 

Читай також

Архів