Ядерне паливо і літаки: Макрон у Китаї підпише контракти на мільярди євро - ЗМІ

Франція і Китай підписали великі контракти на мільярди євро з нагоди візиту французького лідера Еммануеля Макрона в Піднебесну.

Про це повідомляє RFI.
"У ході триденного державного візиту президент Франції планує підписати близько півсотні контрактів з Китаєм. Зокрема, про підписання двох великих меморандумів з енергетичним холдингом Areva і авіакомпанією Airbus стало відомо вже у вівторок", - йдеться в повідомленні.
Areva планує вже в першому кварталі 2018 року підписати контракт на будівництво в Китаї першого заводу з переробки ядерного палива, потужність якого досягне 800 тонн.
Цей завод буде побудовано на подобу вже наявного у компанії Areva у Франції підприємства на французькому мисі Ла Хаг, на північному заході країни. Переговори з будівництва заводу сторони ведуть уже понад десять років. Компанія Areva змушена була піти на поступки в ціні. Французька сторона сподівається запустити завод вже в цьому році.
Крім цього, компанія Airbus повідомила про підписання меморандуму щодо розширення партнерства в авіаційній промисловості. Сторони планують збільшити потужність заводу з виробництва літаків в китайському Тянцзині. На даний момент компанія виробляє 50 аеробусів A320 на рік. З 2019 року виробництво збільшиться до п'яти літаків на місяць, а з 2020 - до шести.
Втім, як повідомляє France-Presse, після підписання меморандуму так і не відбулася купівля Китаєм французьких літаків, на яку так сподівався Париж. Airbus вів переговори на предмет продажу ста літаків Пекіну, але в ході дипломатичної підготовки візиту про контракт мова не йшла.
Крім згаданих французьких компаній з китайською стороною вирушили обговорювати свої пропозиції і ряд інших підприємств. Зокрема, банківська група BNP Paribas, Societe Generale, авіакосмічна група Safran, виробник предметів розкоші LVMH, а також готельний холдинг AccorHotels
Це перший державний візит Еммануеля Макрона в Китай після приходу на пост президента, він завершиться 10 січня.
 
https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2379107-aderne-palivo-i-litaki-makron-u-kitai-pidpise-kontrakti-na-milardi-evro-zmi.html
 

Читай також

Архів