Приєднання Асоціації «Український ядерний форум» як асоційованого члену Форатом

Форатом

15 червня 2011р. Генеральна Асамблея Європейського ядерного форуму (Форатом - http://www.foratom.org) проголосувала за приєднання Асоціації «Український ядерний форум» як асоційованого члену до цієї організації. Асоціація УЯФ стала першою з подібних організацій з країн, що не є членами Європейського Союзу, яку прийняли до Європейського Форатому.

Асоційоване членство УЯФ у такій впливовій організації, як Форатом, є кроком на шляху до інтеграції нашої держави у Європейський Союз. Це дозволить координувати позиції з ключових питань розвитку ядерної енергетики, налагодити тісніші відносини з європейськими структурами, що мають відношення до формування європейської енергетичної політики та розвитку ядерної енергетики, налагоджувати співробітництво і обмінюватися досвідом у ядерній сфері з провідними світовими компаніями.

6 липня 2011р. відбулося засідання Президії Асоціації УЯФ, присвячене прийняттю Асоціації в якості асоційованого члена Європейського ядерного форуму.

В червні 2011р. відповідно до основних напрямів діяльності Асоціації УЯФ та Європейського ядерного форуму були сформовані 4 робочі групи, що складаються з представників підприємств-учасників Асоціації:

  • «Стандарти з безпеки та нормативні документи»
  • «Взаємодія зі ЗМІ та громадськістю»
  • «Енергетична інфраструктура і фінансування проектів»
  • «Навчання та підготовка персоналу».

Організаційні засідання робочих груп, на яких були обрані керівники груп та прийняті Положення про групи та плани діяльності до кінця 2011р., відбулися 23 і 24 червня 2011р. (відповідно «Стандарти з безпеки та нормативні документи», «Взаємодія зі ЗМІ та громадськістю»), та 10 і 16 серпня 2011р. («Енергетична інфраструктура і фінансування проектів», «Навчання та підготовка персоналу»). Секретарями робочих груп є директора Дирекції Асоціації УЯФ відповідно до функціональних обов'язків.